Marmuriniai polecat paveikslėliai ir faktai

Marmurinis polecatMažas žinduolis „Marbled Polecat“ ( Formulė peregusna ), priklauso monotipinei Vormela genčiai ir yra Mustelinae porūšio narys. Žodis „Vormela“ ?? kilęs iš vokiško žodžio „Würmlein“, vaizduojančio marmurinio stačiakampio dydį. Žodis „Peregusna“ kilo iš „pereguznya“, ukrainiečių kalbos žodžio „polecat“. Marmurinius polekatus galima rasti vakarų Kinijos pievose ir sausose vietovėse iki pietrytinių Europos regionų. Kai kyla grėsmė, išangės maišeliai po uodega skleidžia labai stipraus kvapo išskyrą.

Polecat ilgis paprastai yra nuo 29 iki 35 cm. Jis turi trumpas galūnes, trumpą snukį, labai dideles ausis ir ilgus, bet tvirtus nagus. Kailis yra trumpos struktūros, palyginti su ilga, plaukuota uodega. Veidas turi juodai baltas žymes. Akyse yra juodos juostelės, o veide - balti ženklai. Kitos šios šeimos rūšys yra geltonos spalvos, o visame kūne yra rudų ir rausvų dėmių. Uodegos spalva yra tamsiai ruda, o tai viduryje yra gelsva juosta. Moteriško kačiuko svoris paprastai yra nuo 295 g iki 600 g, o liežuvio patinas sveria apie 320 g - 715 g.

Marmurinis polecat paprastai yra Kinijoje, Rusijoje ir Pietryčių Europoje. Kiti regionai, kuriuose aptinkamas kačiukas, yra Rumunija, Libanas, Sirija, Bulgarija, Jordanija, Palestina, Armėnija, Izraelis, Iranas, Mažoji Azija, Afganistanas, Jugoslavija, Kinija, Mongolija, šiaurės vakarų Pakistanas, Altajaus stepės Sibire ir Kazachstanas. 1998 m. Sinajaus pusiasalyje taip pat galima pastebėti marmurinius padėklus.

Rutuliniai ir vakariniai laikai yra labai aktyvūs. Kadangi jų regėjimas silpnas, judėjimas labai priklauso nuo galingo uoslės. Jų balsas yra gana ribotas ir dažniausiai susideda iš rūsčių niurzgimų, nuolaidžių ilgų klyksmų ir pavojaus šauksmų. Iš prigimties jie nori būti vieni ir juda maždaug 0,5 - 0,6 km spinduliu nuo savo namų. Paprastai jie neužsibūna vienoje vietoje daugiau nei vieną kartą ir yra gana agresyvūs, kai susiduria su kitais polekais.

Pajutę bet kokį pavojų, marmuriniai stačiakampiai pakelia kojas, tuo pačiu metu išlenkia nugarą ir garbanoja uodegą ant nugaros, o ilgi uodegos plaukai stovi stačiai. Jie taip pat davė trumpą, ryškų šnypštimą, uždengė dantis ir pakėlė galvą. Kai kyla grėsmė, marmuriniai stačiakampiai kartais išskiria ypač nemalonų kvapą iš išpūstų išangės liaukų, esančių po uodega.

Kasdami ar kasdami duobes, marmuriniai apatiniai katinai naudojasi priekinėmis kojomis žemei kasti ir inkaruojasi, naudodami užpakalines kojas ir smakrą. Kasdami jie naudoja dantis, kad ravėtų kliūtis, tokias kaip šaknys ir žolė.

Marmuriniai stačiakampiai dažniausiai minta voverėmis, armėnų žiurkėnais, kurmių žiurkėmis, pelėnais, Libijos paukščiais, varlėmis, driežais, kiškiais, žuvimis, paukščiais, balandžiais, vištomis, naminėmis pelėmis ir vabzdžiais, tokiais kaip svirpliai, vabalai, sraigės ir kt. Taip pat nustatyta, kad jie namuose vagia sūrį ir rūkytą mėsą.

Marmurinio kailio paveikslėlis, sutinkamas su fotografu: Laszlo Szabo-Szeley AVESTOURS

Raktažodžiai: uodega





Marmurinis kačiukas yra mažiausiai rizikuojantis kaip mažiausias susirūpinimas (LR / lc). Nepriklauso daugiau rizikos kategorijai. Plačiai paplitę ir gausūs taksonai yra įtraukti į šią kategoriją IUCN Raudonajame nykstančių rūšių sąraše

Marmurinio polecat vardai
Marmurinio kačiuko jaunas / kūdikis vadinamas „rinkiniu“. Patelės vadinamos „jill“, o vyrai - „hob“. Marmurinė polecat grupė vadinama „chine“.
Šalys
Afganistanas , Armėnija , Azerbaidžanas , Bulgarija , Kinija , Džordžija , Graikija , Iranas , Irakas , Izraelis , Kazachstanas , Libanas , Makedonija , Mongolija , Pakistanas , Rumunija , Rusija , Serbija ir Juodkalnija , Sirija , Turkija , Turkmėnistanas , Ukraina ir Uzbekistanas
Keletas faktų apie
Marmurinis polecat

Suaugusio žmogaus svoris : 0,543 kg (1,1946 svarai)

Maksimalus ilgaamžiškumas : 9 metai



Moterų branda: 91 diena

Nėštumas: 61 diena

Nujunkymas: 30 dienų



Kraiko dydis: 6

Šaltinis: AnAge , licencijuota pagal DC

Daugiau gyvūnų, prasidedančių M